Gode råd om vævning

Denne side indeholder information, der henvender sig til folk, der har interesse for at læse nogle gode råd om vævning. Det er således ikke retningslinjer, men ting man kan være opmærksom på, hvis man er ny inden for området.

En sart trend

Man bør altid skære sin trend med én tråd. Man kan dog benytte flere tråde, hvis man kejser. Når man begynder sin vævning, bør man derefter væve med en let hånd og lave rene skel samt et præcist kast med skytten. Alt dette gør det nemmere for en selv, da det minimerer risikoen for komplikationer, der ellers kunne opstå i forbindelse med vævningen. Det kan for nogle mennesker være en god idé at lytte til stille musik, mens man væver, da det kan hjælpe en til at udføre lette og fine bevægelser. Det er nemlig let at lade sig påvirke af musikken, så hvis man hører voldsom musik, kan man hurtigt komme til at udføre lignende bevægelser.

Man bør bomme frem relativt ofte, og man bør væve tæt på sit slagbord under hele vævningen. Når man flytter skelkæppene bagud, bør det ligeledes foregå, mens trenden er spændt.

Tråde der knækker

Hvis den benyttede trend er meget sart, kan det være en god idé at sørge for, at den er lidt fugtig. Det kan man blandt andet gør ved, at man lægger et fugtigt klæde over den, eller ved at man sprøjter en smule vand på trenden. Hvis dette ikke hjælper, kan der købes adskillige produkter, blandt andet strygestivelse, der fås i Matas, der kan hjælpe med problemet. Når trenden igen bliver stiv, bør man kunne væve uden de store problemer.

Inspiration

Man kan mange steder på nettet finde opskrifter, der kan virke som inspiration under vævningen. Her kan man finde spændende ting, der kan hjælpe en, hvis man mangler idéer til, hvad man ønsker at væve.