Om sidens indhold

På denne side finder man indhold, der fortæller om vævning. Siden henvender sig således til personer, der selv væver og ønsker at lære mere, eller blot personer som har et ønske om at læse om vævning. Der vil på denne side kunne findes information om forskellige typer af vævninger. Blandt andet vil man kunne læse om, hvad vævninger er, hvordan det udføres og hvad det foregår under processen, og hvor metoden stammer fra.

Man vil kunne læse om vævningens historie fra de ældste fund i Israel og Lilleasien til de lidt ældre fund i Nordeuropa. Der vil ligeledes kunne findes information om forskellige typer af væve. Her kan blandt andet nævnes jacquardvæven, der fik stor betydning for silkeindustrien, samt dens forgænger, trækvæven, der ligeledes har stor betydning. Man vil desuden kunne læse omkring skaftevæven, der i Danmark kendes fra ca. år 1000. Her vil der blandt andet være information omkring fordele ved væven, bindingsmønsteret og om dens betydning for vævningen i Nordeuropa.

Der vil være information at finde om bindinger og forskellige vævemønstre. Her vil der startes ud med at fortælle lidt om den simpleste form for binding, hvilket er den såkaldte lærredsbinding. Dernæst sættes der fokus på nogle mere komplicerede former for bindinger som for eksempel kipervævning og vævning med luv.

Slutteligt vil der kunne findes nogle gode råd, som man kan benytte til sin egen vævning. Her kan man blandt andet læse om, hvad man kan gøre ved en sart trend eller ved en tråd, der ofte knækker. Der vil desuden være information om, hvordan man kan finde inspiration til sin vævning.